op vrijdag...

... hebben we naast het toetsmoment tijd om onze week af te sluiten. We lezen een halfuur, laten onze planning en huiswerk controleren, werken opdrachten af of kiezen een activiteit (die uit een kring voortkwam) die we tijdens de week parkeerden. We schreven een brief naar onze correspondent in Oudenaarde.


Maar toen we vrijdag de klas binnenkwamen stond een vreemd pak midden in de kring. We kregen de opdracht om te weten te komen wat het zou zijn door vragen te stellen. Wat moeilijk om het niet aan te raken! We kwamen al gauw te weten dat het boeken waren en maakten het enthousiast open.
                                      

We krijgen van de bib een boekenpakket. Het is de selectie boeken die de kinderen van het 4de leerjaar lezen die in de Kinder-en jeugdjury zitten. Deinze wil de kinderen van het 3de en 4de warm maken om vanaf het 5de bij de Kinder-en jeugdjury aan te sluiten (in Deinze start dit pas vanaf het 5de leerjaar, in de meeste Vlaamse steden al vanaf 2de leerjaar). Het boekenpakket mogen we voor altijd in de klas houden op voorwaarde dat we in de loop van het jaar de boeken lezen, bespreken en beoordelen. Op het einde moeten we er één boek uitkiezen die we nomineren tot beste boek. Het zou leuk zijn als een aantal kinderen één van deze boeken leest voor de eerste boekbespreking! Velen konden alvast niet wachten om te beginnen lezen!

Reacties