we zijn er!

We vertrokken dinsdag, met een klein beetje vertraging, richting Brugge! Aiko kwam na negen uur op school toe, helemaal verkleumd. Hij had al een tocht van Drongen naar Meigem achter de rug! Gelukkig vonden we nog drie Sterrebloemtruien, handschoenen én een trui van Hannes en konden we vertrekken met iedereen!
Op het einde van de straat moesten we al stoppen! Een boer moest de weg over met zijn koeien. Even later was er een wegomlegging, waar we gelukkig wel door konden met de fiets, en nog wat verder stond een vrachtwagen midden op de weg. Eenmaal Meigem uit, ging het helemaal vlot. Iedereen achter elkaar, een goeie volgorde zoeken, het goeie tempo vinden en weg waren we! 
Een korte stop om te picknicken en we sprongen terug op onze fiets! We wilden Brugge halen voor de regen! En dat is ook gelukt. Iets na twee uur, regen we de Jagersdreef binnen. We waren blij om aan te komen. Maar blijkbaar was niemand te uitgeput om te schommelen, voetballen, freesbie-en én van de katrol te glijden. 
We smulden van de heerlijke spaghetti van Yannick haar mama en maakten ons klaar om naar de sterrenwacht te gaan. Een korte wandeling door het bos en daar verscheen de volkssterrenwacht. In het planetarium keken we, vanuit een lekker luie zetel, naar een 3-D filmpje over planeet Chocolade en een sterrenhemel op 19 september... Helemaal boven werd ook nog het dak opengedraaid en konden we allemaal eens door de sterrenkijkers kijken. Jammer genoeg was het te bewolkt om naar de net-niet-volle-maan te kijken.
Thuisgekomen aten we nog een lekker dessertje en gingen we slapen.
Woensdag wachtten we tot het gestopt was met regenen om te vertrekken. Bijna de hele weg, fietsten we langs het water. En op het einde kregen we wat wind tegen. Maar ook vandaag ging het eigenlijk heel vlot! 
Goed gedaan, 4de klassers! Geen regen, geen platte banden, geen zware valpartijen... We kwamen alweer aan rond twee uur en waren supertrots: 82 km hebben wij gefietst!
We waren blij om de 3de klassers en de kinderen van de 2de leefgroep terug te zien, wat een omhelzing!
Na het installeren van de kamers gingen we de duinen in voor het strandspel. Uit de wind was het behoorlijk warm! Wie had dat gedacht!

Oef! 'Westende'!

Reacties

  1. Super!! Dikke proficiat voor iedereen! En aan zee is er een blauwe lucht... We duimen dat het zo blijft!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten