woensdag


Deze morgen gingen de vroege vogels in de blokhut ‘Jungle Speed’ en andere spelletjes spelen. Verstandig want zo kon de rest wat langer slapen! Het heeft de hele dag NIET geregend, tot de kinderen gingen slapen. Ongelooflijk. In de voormiddag maakten de groepjes hun kamp af. Ontbijten in de kampen is dit jaar niet gelukt, alles is echt te nat en het is heel koud! Daarna begonnen we met hout sprokkelen, spies maken, kruiden zoeken én vuur maken. Iedereen wou hier meteen aan beginnen terwijl de kunst toch blijkt om dit eerst goed voor te bereiden! Worstjes braden, aardappelen koken, kruidenthee maken… Er is zelfs een groepje die helemaal zelf puree maakte op het vuur! De kinderen kregen ook de opdracht om hun tafel mooi te schikken zodat de koksjury ook dit kon beoordelen als Olympische discipline.
Er waren ook vandaag twee spelen door ‘De Bosuilen’ en ‘De Eekhoorns’.
Luc, de boswachter, kwam ons in de vooravond halen voor een wandeling door het bos en reservaat. We leerden er vanalles bij: waarom meer dieren leven in een gemengd woud, wat het verschil is tussen een bos en een woud, hoe je kan zien dat een boom door de bliksem werd geraakt, veel namen van verschillende boomsoorten… We zagen in de verte zelfs een ree! Wist je dat reeën op dit moment overal gaan smullen van de kruiden waardoor ze een beetje tipsy zijn?
‘De eekhoorns’ zorgden voor een echte Bosolympische Quiz. Ook hier werden terug Olympische punten verdiend voor het klassement! Het wordt spannend want we hebben twee gelijke standen!Reacties