hier in het bos


Of we op zeekamp of boskamp zijn? Het is hier NAT! Maar dat laat precies niemand aan zijn hart komen! Na de pick-nick van gisterenmiddag, gingen alle kampgroepjes meteen aan de slag om hun kamp te bouwen. Elke groep kreeg één zeil en balken en sjortouw zoveel als nodig. Blijkbaar lukt dat ieder jaar beter en beter want na een uurtje stonden al hele gezellige bouwwerken recht! Gelukkig fristen we het sjorren op school nog eens op met Lieven en Herman in een doorschuif. Morgen werken we de kampen helemaal af.
De openingsshow van de Bosolympische Spelen ging van start. Alle groepen stelden hun land, volkslied en vlag voor. Iedereen juichte elkaar toe. Toen ‘atleet Lieven’ met het olympisch vuur kwam aangelopen was er een groot applaus! We staken de bosolympische vlam aan die zal branden tot vrijdag!
De eerste discipine kon van start gaan. De kampgroepjes kregen een kaart waarop stond aangeduid waar ze werden gebracht en waar ze moesten aankomen (in het speelbos). De groepjes moesten zo snel mogelijk op het eindpunt, bij Ellen en Yannick, aankomen. Een kort wandelingetje om er een beetje in te komen. Om echt land in het bos te spelen was het jammer genoeg te vies weer. We speelden het ‘handtassenspel’ van ‘De Madammen en co’, aten ‘kippenvis’ (of is het ‘vissenkip’?) en tri-colore-puree als een goeie oude traditie, speelden nog een gezelschapsspelletje en gingen rustig slapen. Dat was toch de bedoeling. Uiteraard moest er nog heel wat besproken worden in de tenten en duurde het wel zijn tijd tot het bos zijn stilte terugkreeg… ;-)

En vandaag nog geen druppel geregend! Goed voor de woudloperskeuken!
Reacties

 1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oooh, wat ziet dat er weer super-tof uit!
  Zie ik dat daar goed, is dat daar een knieval van Lieven of ....?
  We denken veel aan jullie en hopen dat het bos de regendruppels kan tegenhouden!
  Vele, vele groetjes daar!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Super leuk te lezen wat jullie al hebben gedaan :)
  Vele groetjes van alhier !!
  ps: het is stil op school, een beetje te stil... :)
  Groetjes leefgroep 1

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Vandaag hopelijk een droge dag. Ben blij te zien dat jullie binnen kunnen in een bivak, om te schuilen als het te hard regent! Vergeet jullie lang ondergoed niet en jullie dikke kousen, als het koud is! Geniet ervan en dat de beste de bosolympische spelen moge winnen! Groetjes vanuit Deinze

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Op de foto's is alleszins al te zien dat jullie heel veel plezier hebben.
  Veel succes op de bosolympische spelen en denk aan de olympische gedachte: meedoen is belangrijker dan...
  vele vele warme knuffels xxx

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten