donderdag


Een helse nacht. Om half vijf begon het ongelooflijk hard te bliksemen en donderen. Er waren een aantal kinderen heel bang, sommige tenten waren niet meer helemaal droog vanbinnen… We haalden alles naar binnen, de kinderen vertelden aan elkaar wat ze hoorden, waar ze bang van waren, ademden eens rustig in en uit en sliepen verder! Gelukkig hebben we de blokhut nog. Die zijn we ongelooflijk dankbaar dit kamp! De verwarming heeft al de hele tijd aan gestaan.
Niet echt dagtocht-weer vandaag. We gingen (in de regen) in de kampen rond om de bouwwerken aan iedereen te laten zien. De sjorringen zijn echt goed gelukt. Sommige kampen zelfs met bankjes en tafels er op en eraan. Iedereen kreeg een applaus!
Geen lange dagtocht dit jaar. Het regende te veel. We deden een tekenopdracht in ons vip-boek, voor we vertrokken. Toen het wat opklaarde kregen de kinderen de keuze of ze nog wilden wandelen of niet. Twintig van de vijfentwintig kinderen wilden nog op pad gaan! Waaaw, zo’n enthousiasme. Die regen hindert de kinderen duidelijk niet. Geen geklaag of gezeur: de sfeer zit er echt helemaal in. Genoeg laagjes, droge kleren, laarzen en klaar voor het vertrek. Op de wandeling wandelden we langs het water waar we volgens Luc het werk van bevers zouden kunnen zien. Plots zag iedereen in de verte bevers zwemmen (het is het gedacht dat telt hé!). Iedereen overtrof de regen en koude en kon echt blijven doorgaan!
De bossluipers bereidden een rustig spel voor: we maakten pijlen en bogen en moesten zo goed mogelijk in de roos schieten.
Vanavond nog de totemisatie. Gelukkig is het helemaal opgeklaard en zal een groot kampvuur de kers op de taart zijn: de vierde klassers krijgen een aandachtspunt, de vijfde klassers een dier en de zesde klassers een adjectief. Spannend.
Tot morgen!


Reacties