hoofdfilm 'Hotel Tussentijd'

Toen we, vorige maand, ons nieuw project 'film' hadden gekozen, stelden we ook onze creatieve verwerkingen van ons boek voor. Raf vertelde over het boek dat hij gelezen had 'Hotel Tussentijd'. Het verhaal trok ons allemaal aan. Al snel beslisten we om dit boek te verfilmen. Toen we de verhaallijn aan het bekijken waren, groeide het idee om ook het boek dat ik in ons vorig project had voorgelezen 'Pudding Tarzan' erin te verweven. Ik schreef het scenario, de kinderen kozen hun rol en studeerden hun tekst en we konden beginnen filmen. Toffe momenten maar ook soms vervelend! Voor sommige stukken moesten we wel heel vaak opnieuw beginnen. Ook de rekwisiteur had een belangrijke taak: ervoor zorgen dat de filmset er iedere dag terug uitzag als de vorige dag, zo ook de acteurs.
In de film, die we 'Hotel Tussentijd' genoemd hebben, spelen Bibi en Sofie (zussen), Mevrouw van Kokkeltoren, Barones van Blaet, de minister, Melvin, Pudding, Louka, Sari en Gioovani mee. De eerste zeven vluchtten allemaal op de WC omdat ze zich schamen (telkens in een andere WC en telkens voor iets anders). Plots springt het licht op groen en belanden ze in een vreemde plek: Hotel Tussentijd. Sari en Gioovani beheren het hotel waar de zeven gasten een gratis verblijf en 24 uur extra krijgen. Niemand zal merken dat ze weg zijn geweest. Na verschillende opdrachten (waar de gasten achteraf aan de hand van foto's aan elkaar over vertellen) beslist Sari of ze terug kunnen en dus verlost zijn van hun schaamte. Ze gaan terug op de WC zitten en keren terug naar hun gewone leven, verlost van schaamte. Zullen de gasten slagen en kunnen ze terug keren naar hun gewone leven? 
Ik probeerde om de film hier te zetten maar blijkbaar is het bestand te groot. Ik steek eens mijn licht op bij de computerspecialisten en hoop dit hier gauw te kunnen posten. Ik probeer in ieder geval ook voor alle kinderen een cd-tje te branden met de verschillende filmpjes.


Reacties