verkiezingen op school!

De kinderen werden, op basis van hun ideeën, in groepen verdeeld. De partijen dus. Partijen moeten een naam, logo, kleur, programma, bedenken, een kieslijst opstellen, flyers en affiches maken, een voorzitten kiezen... Er werd gisteren en vandaag druk gewerkt aan de campagnes. Morgen stellen we de partijen voor aan de burgemeester (jawel, de echte Jan Vermeulen komt naar ons luisteren). We zullen hem ook vragen stellen (die iedereen tegen morgen bedenkt). Spannend hoor!
Vrijdag zijn het dan echte verkiezingen, tussen 7.30 uur en 9.30 uur (in de gang van Joke). Alle kinderen kregen vandaag een kiesbrief mee. Ook de kinderen zullen kunnen stemmen. Morgen krijgt iedereen een flyer mee van alle partijen (er zijn 7 verschillende partijen), zo ook een kieslijst om eventueel een volmacht te geven als je er vrijdag niet geraakt, met een geldige reden!  :-)


Reacties

  1. K ben benieuwd naar de programma's om dan te kunnen kiezen. K ben ook benieuwd naar het resultaat. Worden de stemmen geteld en zal het programma van de winnende partij dan ook uitgevoerd worden?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. 't Zal wel zijn! Alles zoals 'echt' in het ervaringsgericht onderwijs! :-)

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten